13. GELENEKSEL ALPULLU BELEDİYESİ ŞEKER, KÜLTÜR VE MÜZİK FESTİVALİ'DEN 2. VE 3. GÜNÜ DE COŞKUYLA KUTLANDI..

31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde devam eden 13. Geleneksel Alpullu Belediyesi Şeker, Kültür ve Müzik Festivali'nde yine Sevtuğ KASAPBAŞOĞLU'nun sunumuyla 2. gece Derya&Belma, Burcu DEMİRTAŞ  Alpullu Belediye Barış Parkını dolduranları coştururken Ankaralı Simge SAĞIN geceye damgasını vurdu.

3. gece sahne alan isimler Esra SEZER ve genç kızların yeni gözdesi pop müziğinin yükselen isimlerinden İlyas YALÇINTAŞ oldu.

Ses sanatçılarının yanı sıra Perge Tekstil Muhasebe Müdürü Fatih KANSU, S.S. Alpullu Pancar Ekicileri Müdürü Levent KOÇ, Alp Ajans için de birer plaket takdim edildi.

Belediye Başkanı Saim KIRCI son gece yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti ;

Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü tüm dünyada silahların sustuğu, kardeşliğin ve barışın olduğu bir yıl olmasını diliyorum.

Ailem kadar sevdiğim sevgili hemşerihlerim seçildiğim günden bu güne kadar belediyemize gelen tüm hemşerihlerime ayrım yapmaksızın gece gündüz hizmetimizi vermek için mücadele verdik. Alpullu beldesinin her sokağı ve caddesine hizmet götürebilmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Eksiklerimiz yok mudur tabiî ki vardır ama ulaşılmayan yerlere ulaştık, taş olmayan yerlere taş döşedik, kanalizasyon sorunu olan yerlerin kanalizasyonlarını değiştirdik. Velhasılıkelam parklarımızda yenilikler yaptık, WC leri yeniledik, parkımızda rekreasyon çalışmaları yaptık. Şahıslarla, kamu kurum ve kuruluşlarla ilişkilerimizi sıcak tuttuk. Ahmet KARATAŞ beyefendiden  hibe cenaze aracı aldık, Lüleburgaz Belediyesinden İtfaiye aracı aldık, yine Türkiye Petrollerinden daha donanımlı bir itfaiye aracı aldık ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nden su aracı aldık. Bunlar belediyemizden 1 lira vermeden bünyemize katmış olduğumuz araçlar.

Kanalizasyon, su, taş işini çalışanlarımızla yaptık. Geldiğimiz günden bu güne kadar imkanlarımızı bilerek bütçemizi bilerek az para ile çok iş yapmanın gayreti içerisinde olduk. Alpulluda yaşayan vatandaşlarımız bilir; Mezarlık Yolu, Şahin Tepesinin alt yolu, Gülbahçe Mahallesinin Demiryolu altı buralarda çalışanlarımızla 30.000 m2 taşa yakın taş döşeme yaparken gecemizi gündüzümüze kattık. Alpullu halkı adına her türlü mücadelemizi verdik.  Yeni su kuyusu açtık, belediyecilikte suyun önemini çok iyi anladık. Suyun olmazsa olmaz olduğunu gördük ve açmış olduğumuz su kuyusu için de yeni bir jeneratör aldık. Neden? Elektrik kesintisi olduğu zaman sularımız akmayacağından problem yaşanmasını önledik. Amacımız eksikleri yerinde görerek tespit ederek sizlere en iyisini sunmaktır. Süpürge aracı aldık; güzel, şirin beldemizin Alpullunun girişinden çıkışına kadar çarşı dahil olmak üzere süpürerek güzel şirin beldemizi temiz tuttuk. Tüm mahallelere oyun grubu fitness grubuyla donattık.. Bütün mahallelerimizde çocuk oyun grupları döşedik fitness grupları döşedik çocuklar oyun gruplarında oynarken anneleri de spor yaparak vakitlerini kaliteli bir şekilde değerlendirmelerini amaçladık. Sevgili hemşerihlerim bildiğiniz gibi güzel bir dere proje hazırladık. İstanbul’un üç tane asma köprüsü var. Alpullu’nun da 2 tane asma köprüsü var. 15-20 gün içerisinde bu asma köprü güneş panelleri ve direkleri asılarak led ışıklar döşenecek. Geceleri pırıl pırıl olacak. Ayrıca 44 tane güneş enerjisiyle lambalar takılıp daha nezih şekilde yürüyüş yollarıyla beraber güneş enerjisinden istifade ederek enerji tüketiminin önüne geçmiş olduk.

Ve Alpullumuzun en büyük temel ihtiyaçlarından olan bir şey de şudur ki; insan hayatında bir kez düğün yapar veya anne baba çocuğuna bir kez düğün yapar. Kapalı düğün salonumuz yok. Onunla ilgili proje hazırladık. Projemizin ilk ayağı geçti. İnci ayağı da ayı sonunda kısmetse geçecek. Alpullumuza Şükrü Simer Parkına Kapalı Düğün Salonu-Kültür Merkezi  kuracağız. Allah nasip kısmet ederse mart ayı sonuna kadar görevimiz bitene kadar bu düğün salonunu da kazandırmış olacağız. Bu hizmetleri gece-gündüz, yağmur-soğuk demeden çalışanlarımızla personelimizle içeride çalışan ve dışarıda çalışan arkadaşlarımızla size sunduk. Belki aksaklık olduğu günlerimiz olmuştur. Ama en iyisini sunmanın mücadelesini verdik. Meclis üyelerimizle çalışarak sizlere nasıl en iyi şekilde hizmet veririz? Bunun mücadelesini verdik. Bakın ben açık sözlü bir insanım benden memnunsanız hizmete amadeyim. Sizlere hizmetten haz duyuyorum. Sizlere açık sözlülükle söylüyorum memnun değilseniz teşekkür eder, saygılar sunar, gelecek olan arkadaşlara da yardımcı olurum bu kadar netim. Ayrıca üç gün boyunca bizim güvenliğimizi sağlayan Jandarma Ekibine, güvenliğimizi sağlayan Jandarma Komutanımıza ve komutanlarımıza, askerlerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, iyi eğlenceler diliyorum.”