20 ŞUBAT SOSYAL ADALET GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Belediye Başkanı Saim KIRCI 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
        “Bugün Dünya Sosyal Adalet Gününü anıyoruz. Adalet her zaman ilgi gören, istenilen bir kavram olmuştur. Ancak ilk kez İlahiyatçı Profesör John A. Ryan tarafından kullanılan bu kavram; toplumun bir üyesi olarak kabul edilen bireylerle toplum arasındaki sosyal ilişkilerin ortaklaşa iyinin gerçekleştirilmesi amacıyla düzenlenmesine verilen addır. Daha sonra Birleşmiş Milletler tarafından kararlaştırılan ve her yıl 20 Şubat tarihlerinde kutlanılan Dünya Sosyal Adalet Gününün amacı; sosyal adaletsizliğe dünya kamuoyunun ilgisini artırmak, ülkelerin eğitim, sağlık gibi konularda daha fazla bütçe oluşturmalarını desteklemek, yoksulluğun kökünü kazımak, kadınlar ve erkekler arasında eşitliği sağlamak ve herkesin sosyal adalete erişmesine olanak tanımaktır.”

Başkan KIRCI “Gelin kökü sosyal adalete dayanan ve herkes için daha iyi bir gelecek vadeden toplumsal, çevresel ve ekonomik kalkınma için yeni bir ortak yol oluşturmak üzere birlikte çalışalım” diyerek sözlerine son verdi.