Hafif Yağmur

ALPULLU BELEDİYE BAŞKANLIĞINCA ORGANİZE EDİLEN KÜLTÜR GEZİLERİ DEVAM EDİYOR

Ecdadımızın tarih yazdığı Çanakkale'yi her Türk vatandaşı mutlaka görmeli" anlayışıyla her yıl sonbahar aylarında düzenlenen Çanakkale Kültür Gezisi bu yıl 14 Eylül 2017 tarihinde Belediye Başkanı Saim KIRCI, eşi ve aralarında belediye personelinden katılımcıların da bulunduğu etkinlik ile vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada birbirleriyle kaynaşan vatandaşlar Anafartalar, Conkbayırı, Kilitbahir, Seyit Onbaşı Heykeli, Çanakkale Şehitler Anıtı ve Çanakkale Şehitliğini ziyaret ederken geçmişte oralarda yaşanan destanlar hakkında bilinçli zaman geçirdiler. Rehberler eşliğinde adeta tarihi bir yolculuğa çıkış havasında geçen organizasyon katılımcılara kültürel mirasımızın tanıtılması ve aktarılmasında etkili bir rol oynadı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı gezide belediyemizce gün içerisinde ikram edilmek üzere geziciler için üç öğün kumanya hazırlanarak, meyve suyu ve su temin edildi.

Dolu dolu bir programla geçen günün sonunda katılımcılar evlerine memnun ve tarihimizde yaşanan bir sürü kahramanlık hikayesinin tüyler ürperten etkisiyle döndüler.