ALPULLU BELEDİYESİ SOURAN TOUR İŞ BİRLİĞİ İLE İÇ ANADOLU GEZİSİ DÜZENLEDİ

Belediyemiz Sou'ran Tour aracılığıyla her yıl düzenlenen gezi için 2017 yılı için İç Anadolu Bölgesini tercih etti. 23-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen gezi sadece Alpullulu vatandaşlardan oluşan grupla gerçekleşti. Her gecenin ayrı şehir ve otellerde konaklanarak geçtiği gezi yoğun ve güzel programıyla göz doldurdu.

Rehber eşliğinde yapılan programda ziyaret edilecek yerlerden kısaca bahsedilecek olursa;

1. Gün Ankara-Beypazarı: Anıtkabir, Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi, Hacı Bayram Camii ve Agustus Tapınağı, Beypazarında Havuç Heykeli, Taş Mektep ve Taş Konak.

2. Gün Ankara Tuz Gölü-Kapadokya: Öncelikle Bozkır manzaralar seyredilerek Tuz Gölü'ne gidildi. Aksaray, Hasan ve Melendiz Dağları izlenerek Krater Gölü ve Narlı Gölü, Ihlara Kamyonu Melendiz Çayı.

3. Gün Kapadokya: Göreme Vadisi, Kaya Kiliseleri ( Elmalı, Yılanlı, Barbara), Tokalı Kilisesi, Şapkalı Peribacaları, Asmalı Konak, Uçhisar Kalesi, Onyx Taş Atölyesi, Kızılırmak, Güvercinlik Kalesi.

4. Gün Kapadokya-Aksaray-Konya: Türkiye'nin en büyük Kervansarayı Sultanhanı Kervansarayı, Konyada ünlü Filozof ve Hoşgörü İnsanı Mevlana, Celaleddin-İ Rumi Müzeve Tepesi, İnce Minareli Medrese Karatay Medresesi, Selçuklu Sultan Saray Duvarı ve Köşkü.

5. Gün Konya-Eskişehir: Balmumu Heykel Müzesi, Dünyada tek olan Lületaşı Müzesi, Kurşunlu Külliyesi, 16. yy Osmanlı Dönemi Camii, Şadırvan, Medrese, Talimhane, Harem, İmaret, ve Mevlevi Şeyhlerine ait Türbeler ziyaret edildi.

6. Gün Eskişehir: Gezi Eskişehir Porsuk Çayında son buldu.