Mevzi Sağanak
Mevzi Sağanak

BELEDİYE BAŞKANI SAİM KIRCI'DAN 15 MAYIS AİLE GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Köklü ve muhteşem bir geçmişe sahip olan milletimiz, büyük bir güç ve güven ile parlak geleceğine yürümektedir. Sağlıklı ve güçlü aile yapımız bu güvenin temel kaynakları arasında yer almaktadır.
            Aile, insan yaşamının sürmesi için vazgeçilmez bir kurum ve toplumu biçimlendiren en önemli faktörlerden biridir.

Toplumda sosyal barış ve adaletin sağlanmasında, demokratik haklara saygılı, sağlıklı, topluma yararlı bireylerin yetiştirilmesinde aile temel kaynaktır. Bu anlamda aile kurumu, toplumumuzun en büyük manevi zenginliğini teşkil etmektedir. Aile içindeki iletişimde şiddet yerine barış, engelleme yerine gelişme, çatışma ve sürtüşmeler yerine mutluluk ve huzur, hoşgörüsüzlük yerine hoşgörü temel alınmalıdır. İdeal toplumların  kurulması, sağlıklı bireylerin oluşturduğu aileler ile mümkün olmaktadır. Sağlıklı  nesiller ancak sağlıklı ilişkilerin kurulduğu karşılıklı güven sevgi ve saygıya dayalı iletişime açık ailelerde yetişmektedir.                                                                                                                                                    Bu bağlamda; bu önemli gün ve haftanın ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sorunların çözümüne ışık tutmasını temenni ediyor, tüm ailelerimizin Aile Günü’nü kutluyorum.