BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAİM KIRCI'NIN 25 MAYIS ETİK GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Türkçe’de ''ahlâk bilimi'' olarak da anılan ‘etik kavramı’ dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de tarih boyunca tüm ilişkilerimizde yön belirleyici olmuştur.

Ulusların refahı için vazgeçilmez bir unsur olan etik kavramı ile ölçülü, erdemli ve ahlaklı bireyler olarak sahip olduğumuz yetkilerin; adil, tarafsız, dürüst ve tutarlı bir biçimde kullanılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki hizmet sunduğumuz halkımıza hoşgörülü, saygılı ve adil olmak; etik davranış ilkelerinin bir gereğidir.

Mevlana’nın; ''Sen bizim suretimize değil, ahlakımıza bak'' sözüyle de belirttiği gibi insanlığın en önemli değerinin güzel ahlak olduğunun bilincindeyiz.

Toplumsal memnuniyetin, refahın, adaletin ve hoşgörünün tüm insanlığımıza ulaşması temennisiyle Etik Günü’nüzü kutlarım.