Mevzi Sağanak
Mevzi Sağanak

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAİM KIRCI'NIN ANNELER GÜNÜ İLE İLGİLİ KUTLAMA MESAJI

Karşılık beklemeden, koşulsuz sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur annelik…

Bizlerin hem en değerli, hem de en kutsal varlıkları olan annelerimiz, üzerimizdeki emekleriyle başımızın tacıdır. Anneler, yaşamlarımızın ilk evresinden itibaren bize bahşettikleri sevgi, şefkat ve özverilerini, erişkin insanlar haline geldiğimiz zamanlarda bile esirgemezler.

Annelerimizin değerini bir güne sığdıramayız. Her insan varlığını annesine borçludur. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz; ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkını ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Hz peygamberimiz bir hadisede “Cennet anaların ayakları altındadır” şeklindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle tim Annelerimizin, kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor; ebediyete intikal etmiş olan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün annesi Zübeyde Hanım’ı, Gördesli Makbule’yi, Nene Hatun’u, kurtuluş kahramanı binlerce isimsiz kahraman analarımızı rahmetle yâd ediyorum.