Yoğun Kar Yağışlı
Kar Yağışlı
-2°C | 2°C

USTA GAZETECİ-YAZAR UĞUR MUMCU'NUN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Alpullu Belediye Başkanı Saim KIRCI, gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun 26. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayarak “Karanlık ellerin 26 yıl önce katlettiği Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz” dedi.

24 Ocak 1993'te arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun gazeteciliği, halkın sağlıklı bilgi alma, kamuoyunun özgürce oluşmasına katkı vermeyi sorumluluk edinen bir gazeteci olduğunu belirtti.

Uğur Mumcu'nun ülkemizin geleceği için kalemiyle mücadele eden aydın bir gazeteci olduğunu aktaran KIRCI, "Daha nice Mumcu'ların yetiştiği ve faili meçhul tüm cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile Uğur Mumcu'nun 26. ölüm yıl dönümünde, saygı ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.