AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞININ ULUSAL OTORİTE GÖREVİNİ YÜRÜTTÜĞÜ BULGARİSTAN – TÜRKİYE IPA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMININ 1. TEKLİF ÇAĞRISI KAPSAMINDA FİNANSE EDİLEN 2007CBC16IPO008-2013-8-059 SAYILI BULGARİSTAN SUNGURLARE BELEDİYESİ VE TÜRKİYE ALPULLU BELEDİYESİNİN KÜLTÜREL MİRASININ KEŞFEDİLMESİ VE TANITILMASI İSİMLİ PROJE

PROJENİN ADI: BULGARİSTAN SUNGURLARE BELEDİYESİ VE TÜRKİYE ALPULLU BELEDİYESİNİN KÜLTÜREL MİRASININ KEŞFEDİLMESİ VE TANITILMASI.

PROJENİN NUMARASI, ORTAKLARI VE BÜTÇESİ:

2007CBC16IPO008-2013-8-059

SUNGURLARE BELEDİYESİ-BULGARİSTAN

ALPULLU BELEDİYESİ-TÜRKİYE

TOPLAM BÜTÇE: 118.990,59

PROJENİN HEDEF, AMAÇ VE SONUÇLARI: ÇEVRENİN DOĞANIN VE TARİHİ-KÜLTÜREL MİRASIN KORUNUP YAŞAM KALİTESİNİN ARTTIRILMASI. GÖRÜNMEYEN KÜLTÜREL MİRAS ALANINDAKİ YEREL POTANSİYELİN SAPTANMASI VE GELİŞİMİ İLE SINIR BÖLGELERİN DENGELİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK. SADECE KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIN TANITILMASI DEĞİL PARTNER BELEDİYELERDEKİ HEDEF, GRUPLAR, GENÇLER, FOLKLOR TOPLULUKLARI ARASINDA UZUN SÜRELİ PARTNERLİK İLE EKONOMİK KALKINMAYI DİREKT ETKİLEYECEK OLAN TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ.